HÍREK

Pinokkió

2024. április 10-én a kollégium szervezésében, Dunai Edit tanárnővel a Vígszínházba indultunk, ahol a “Pinokkió” című darabot néztük meg. A darab nem a mindenki által ismert és kedvelt Disney-adaptációt, hanem Carlo Collodi - Pinokkió kalandjai című művét vette alapul, az eredeti történetet feldolgozva.

A darab zenéjét többek között Presser Gábor szerezte, aki fontosnak érezte, hogy az előadásban élőzene jelenjen meg. A darab különlegességei közé tartozott még  a különböző hátterek vetítéses megjelenítése. Az előadás fantasztikusan, kisebbek számára is érthető módon jelenítette meg a Collodi-regény néhol kissé ijesztő, vagy nyers részeit.



A történet a fabábuból emberfiúvá váló Pinokkió felnövését mutatja be, és azt, ahogyan a jó és rossz döntések között egyensúlyozik. Ez utóbbiban segítségére van Jiminy, a tücsök, aki Pinokkiót mindig a jó, morálisan helyes döntés felé próbálja terelni. Az említett “terelés” a darabban izgalmas fényjátékkal került megjelenítésre.

Véleményem szerint a darab nagyon izgalmas volt, hazafelé mi is egymás szavába vágva idéztük fel a látottakat, a darab dalai pedig napokra a fejünkben ragadtak. Fontos, hogy ez a darab mind gyerekek, mind tinédzserek számára érthető és mindenki magáénak tud érezni egy kis darabot belőle. A kisebbek felidézhetik belőle a Disney-mese képeit, mi, tinédzserek pedig magunkra ismerhetünk Pinokkió karakterében, ahogyan mi is utunk keresésének közepében tartunk és még előttünk is vannak hibák, amelyeket el kell kövessünk ahhoz, hogy végül a jó útra lépjünk.

Nagyon örülök, hogy a kollégium ilyen programokat is kínál nekünk, amelyekkel kiszakadhatunk a szürke hétköznapokból!

Czikó Panna
tanuló