HÍREK

Állati szuperérzékek nyomában


2022. május 17-én délután a kollégistákkal a Fővárosi Állatkertben jártunk, ahol egy izgalmas zoopedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Az „Állati szuperérzékek” című bemutató során megismertük, hogy milyen különleges érzékszerveik vannak az állatoknak és milyen szerepet játszanak a környezeti tényezők az érzékszervek evolúciójában.


 

Látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás dimenziók mentén vizsgáltuk meg a faji eltéréseket, sajátosságokat. Az online prezentációval támogatott foglalkozás végén a tanulók közelebbről is megismerkedhettek egy pitonnal, a bátrabbak a kezükbe is vehették a kígyót. A foglalkozás után a kollégisták szabad program keretében fedezhették fel a Fővárosi Állatkert élővilágát. Akit érdekelt, megtekinthette a délutáni fóka showt is.

Az időjárás nagyon változékony volt ezen a napon, de szerencsére csak a Varázshegyben tartott tantermi foglalkozás alatt zuhogott az eső, így utána kényelmesen tudtunk sétálni az állatkertben. Úgy látom, hogy a résztvevők új ismeretekkel és élményekkel gazdagodtak a program során, a tanulók kollégiumba visszatérve is meséltek társaiknak tapasztalataikról, élményeikről.

Nagy Attila Bence
szervező tanár

További fotók is megtekinthetők az alábbi képre kattintva