HÍREK

Hajókirándulás

Két év kényszerű szünet után ismét meg tudtuk nézni Budapest nevezetességet, speciális szemszögből, a Dunán ringatózva. A lezárások előtti években hévvel utaztunk Budapest északi, harmadik kerületébe, Óbudára, hogy a Római partot is megnézve utazhassunk messziről messzire, déli irányba, a Kopaszi-gátig, folyásiránnyal megegyező irányban, amikor a hajó motorja nem bőg, hanem csak duruzsol.

Pénzhiány következtében idén „csak" egy aránylag kis körutat tehetnek a BKK-val hajózni vágyók a Duna belvárosi szakaszán, a Vigadó térről indulva, és a Vigadó térre visszatérve.

A Vigadó tér felé utazva láthattuk a Deák téren többek közt a Budapest Eye óriáskereket, a korábban Gödörnek nevezett szórakozóhelyet, ahol egyméteres vízréteg alkotja az étterem tetejét, a vízrétegen keresztül láthatjuk a lent szórakozókat, valamint láttuk a Vörösmarty teret és a Váci utcát is.
A hajó indulása után az egy és egy negyed órás utunk során megnéztük a Vigadó épületét, a Duna-parti szállodákat, elhajóztunk a felújítás alatt álló Lánchíd alatt, majd láthattuk a Parlament és a Tudományos Akadémia épületeit, a Margit hidat és a Margit szigetet, az Erzsébet hidat, a Budai várat és a Várkert bazárt, a Gellért hegyet, a Szabadság hidat, a Corvinus Egyetem és a Bálna épületét, majd ismét visszatértünk a Vigadó téri hajóállomáshoz.
Viszontlátásra a jövő évi hajókiránduláson, hajrá 4K!

Oláh Árpád
nevelőtanár

2022. május 31.