HÍREK

Pénzmúzeumi látogatás

2023.01.12-én tematikus évfolyamfoglalkozás keretében az A és B évfolyam tanulóival a Pénzmúzeumba mentünk, ahol egy érdekes tárlatvezetés során megismerkedtünk a pénz történetével, a fizetőeszközökkel, a bankrendszer működésével, a jegybank szerepével és betekintést kaptunk a gazdasági körforgásba, a pénzpiaci folyamatokba.

Az interaktív tárlaton a kiállított tárgyak /régi pénzérmék, bankjegyek, aranyrög, aranyrúd, korabeli csőposta stb./ mellett számos online játékot kipróbálhattak a tanulók. Ennek keretében megismerhették az árupénz fogalmát, a bankjegyek biztonsági elemeit, a monetáris kamatpolitika egyszerűsített modelljét és kipróbálhatták a tőzsde működését.  A kiállítótérben több helyen rövid filmrészletek és videós animációk tették színesebbé és érthetőbbé a látottakat. A látogatás végén a kollégisták saját bankjegyet tervezhettek és nyomtathattak. A tanulók többségének tetszett a kiállítás és aktívan vettek részt a feladatokban.

A közel két órás csoportos tárlatvezetés után megállapítottuk, hogy a későbbiekben egyénileg is érdemes visszatérni a Pénzmúzeumba, hiszen bőven maradt felfedezni való: a pénzérmék és bankjegyek alapos tanulmányozására nem volt elegendő idő, és több interaktív játékos állomást is ki kellett hagynunk. A Pénzmúzeum egyénileg is ingyenesen látogatható, ehhez előzetes online regisztráció szükséges.

Nagy Attila Bence
kísérő tanár

További képek is megtekinthetők az alábbi fotóra kattintva