HÍREK

Kisfaludy Napok 2023 „Művészek nyomában”

Október közepén ismét versenybe szálltak a vállalkozó kedvű csapatok és három délutánon keresztül mérték össze erejüket különféle kreatív, műveltségi és ügyességi feladatokban. Az idei Kisfaludy Napokon összesen öt csapat, 26 diák és 4 segítő vett részt, így a kollégiumi közösség közel fele bekapcsolódott a programokba.

Az első nap sorsolással kezdődött, ahol kiderült, hogy a csapatok melyik művészt képviselik majd a következő napokban. Ezután a résztvevők három feladatot kaptak: csapatnév kitalálása, csapatinduló írása és csapatzászló készítése. Az elkészült munkákat a nap végén négyfős tanár-diák zsűri értékelte.

Az alábbi csapatok versenyeztek egymással idén:

  • BROSZKY /Bansky/
  • A KOLI 50 ÁRNYALATA /Rubik Ernő/
  • ENIGMATIC DA VINCI’S /Leonardo da Vinci/
  • ÁLLATKERT /Van Gogh/
  • HIBÁTLAN RAKÉTÁK /Pablo Picasso/

Kedd délután a csapatoknak forgószínpados rendszerben hat állomáson kellett bizonyítani rátermettségüket, ügyességüket és műveltségüket az alábbi feladatokban:

  • Madárijesztő /lehető legtöbb ruhadarab felvétele adott idő alatt/
  • Puzzle /összevágott képek kirakása és a képekhez kapcsolódó kérdések/
  • Activity /rajzolás, mutogatás/
  • Művészeti kvíz /13+1 művészeti kérdés/
  • Replika /Duplo elemekből az eredeti építmény másolatának elkészítése a társak irányításával, „vakon”/
  • Mesterlövész /darts, kosárlabda és kislabda dobás/

A nap zárásaként a csapatok a Klubban gyűltek össze az utolsó két közös feladatra /lufiegyensúlyozás, újságpapírtánc/. A játékok jó hangulatban teltek, a kollégisták lelkesítették, buzdították egymást a feladatok során. Kissé fáradtan, de jó élményekkel gazdagodva indultak vacsorázni a résztvevők.

Szerdán szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, így a csapatok a nevükhöz köthető aszfaltrajz elkészítésével koronázták meg a művészet hetét. Utána a klubban került sor a Kisfaludy napok elengedhetetlen feladatára, a kolesz rallyra. A kisautók vagyis a tanulók két pár zoknival a kezükön és lábukon négy kört tettek meg a kijelölt pályán, féltávnál egy kiállással, ahol tankolás /vízivás/ és kerékcsere /zoknicsere/ történt. A csapatok nagyon ügyesen megoldották a tankolás-kerékcsere ügyét, szurkolásból és nevetésből nem volt hiány.

Utolsó feladatnak a Ki mit tud? következett. A tanár-diák zsűri kitalált kollégiumi szituációt, „némafilmet”, zenei produkciókat és egy piskótás alappal megsütött pudingos - nutellás tortát értékelt a szigorú szempontok alapján.

A kiélezett versenyben végül az ENIGMATIC DA VINCI’S csapata / Kajsza Csongor, Kékesi Benjámin, Sinka Dávid, Szirmai Rikárd, Végh Benjámin/ léphetett fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A győztes csapat tagjai mozijegyeket kaptak a kollégium szponzorálásával. Ezen felül minden résztvevőt 15 KARESZ ponttal jutalmaztunk.

Gratulálunk a csapatoknak és köszönjük a kollégiumi DÖK segítségét a programok szervezésében és lebonyolításában!

Malmos Katalin és Nagy Attila Bence
szervező tanárok

További képek is megtekinthetők az alábbi fotóra kattintva