HÍREK

Végzősbúcsúztató 2024

Az idei év különleges volt a végzősbúcsúztató szempontjából. Összesen két diákunk válik hivatalosan „éretté” június végére, és kezdi meg életének új korszakát.

Nekünk, mégis ugyanolyan fontos volt, hogy megélhessék, megélhessük közösen ugyanazokat az élményeket, mint a korábbi évek helyi ballagói.

Most is elkészült a vezetés és a DÖK közreműködésével a visszatekintést, nosztalgiázást szolgáló – joggal népszerű és kíváncsian várt – 4 év emlékeit felidéző zenés vetítés. Dunai Edit tanárnő bemutatta az általa készített nagyszerű tablót.
Igazgató úr és jómagam már jóideje azon ügyeskedtünk, hogy megteljen a saját készítésű tarisznya a többlettartalommal felruházott ajándékokkal, az életkezdés néhány varázslatos eszközével. Így a két ifjú nyugodtan útra kelhet, hiszen megkapták személyes kulcsukat a jövőhöz, az esetleges eltévedéskor a helyes irány ismételt megtalálását nagyban segítő iránytűt, és a nehéz helyzetekben előnyt jelentő nyugalmat jelképező 4K-s hűtőmágnest.

Réka barátságkarkötőjét most még plusszban olyan jelzők is díszítették, amelyekkel társai írták le barátjukat. Filippo, kolink legjobb és egyetlen olasz séfje, a recepjeinek helyet adó szakácskönyvét töltheti meg ezután tartalommal.

Hűen elődeinkhez, két rövid beszéd is elhangzott. Fejér Máté a diákközösség nevében szólt, majd néhány jókívánság hangzott el részünkről.

Így kértük a szemléletváltás képességének ajándékát, amely segíthet meglátni  kudarcban a lehetőséget, vagy a szabályok életet megkönnyítő szerepét. Kértük a bátorságot, amelyre időnként szükség lehet – akár – a változás elkerülhetetlenségének kimondásakor, vagy az e felé vezető út küszöbét jelentő döntés meghozatalakor. Kifejeztük reményünket, hogy puttonyukba minél több türelmet gyűjtenek – amelyre szükségük lehet környezetükkel és akár önmagukkal kapcsolatban is.

A két ballagó néhány keresetlen, őszinte szóval búcsúzott az itt maradóktól.

Ezután fagyit majszolva felszabadultan trécselt közösségünk.

Révész Andrea