HÍREK

Egészségnap - 2023.


A kollégiumi hagyományoknak megfelelően november végéhez közeledve idén is megrendeztük az Egészségnapot. A súlyos Covid-járvány lecsengése után ismét fogadhattunk külső előadókat, akik két fontos témában tartottak előadásokat. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemről érkező két orvostanhallgató a dohányzás káros hatásaival kapcsolatosan bővítette az ismereteket, Havasi Emília védőnő pedig a függőséget okozó káros szenvedélyekről beszélt.

Az érdekes, egy-egy órás prevenciós foglalkozások után általános egészségügyi kérdésekkel kapcsolatos, 13+1 kérdést tartalmazó totó kitöltésével adhattak számot az ismereteikről a kollégisták.

A kérdésekben szó esett a vitaminokról, a fertőző betegségekről, orvostörténeti dolgokról, és az intenzív számítógéphasználatból eredő egészségügyi kockázatokról is. A legjobb eredményt elért tíz kollégista jutalomban részesült.

Az egészséges életmódhoz kapcsolódva, gyümölcsös müzliszeletet, olajos magvakat és sokféle gyümölcsöt kínáltunk fogyasztásra a kollégistáknak.

Nyikos Katalin
tanár
2023.11.23.

További fotók is megtekinthetők az alábbi képre kattintva: